Zipline :-)

ZIPLINE KONAVLE - Hrvatska

OPIS: zipline je izveden kao izlaz iz adrenalinskog parka s visine 8 m te se zaustavlja na drugom stupu udaljenom 80 m. Atraktivnost ziplinea je što se ispod nogu putnika dok putuje nalaze razni drugi zabavni sadržaji.
Detalji projekta
Lokacija: Konavle, Poljica
Investitor i naručitelj Adrenalinski park Sveta Ana j.d.o.o.
Duljina: 80m 
Datum izrade: 2013g
Web stranice:  Sveta Ana

Opširnije

ZIPLINE PAKOŠTANE KAMP - Hrvatska

OPIS: zipline je izveden kao izlaz iz adrenalinskog parka s visine 8 m te se zaustavlja na drugom stupu udaljenom 80 m. Atrakcija je spuštanje velikom brzinom kroz borovu šumu gdje su stable borova vrlo blizu te pojačavaju osjećaj brzine. Atraktivno je i naglo zaustavljanje s absorberom.
Detalji projekta
Lokacija: Resort Pinebeach, Pakoštane
Investitor i naručitelj Pakoštane d.d.
Duljina: 80m 
Datum izrade: 2012g
Web stranice:  

Opširnije

ZIPLINE STRAŠKO - Hrvatska

OPIS: zipline je bio izveden kao izlaz iz adrenalinskog parka s visine 8 m te se zaustavljao na drugom stupu udaljenom točno 100 m. Atrakcija je bila pogled na šatore i kućice u kampu, a poseban je bio pogled s najviše točke na Velebit i na obalu. Adrenalinski park i zipline su demontirani 2011. zbog proširenja kampa.
Detalji projekta
Lokacija: autokamp Straško, Novalja (demontiran 2011.)
Investitor i naručitelj Ekoing d.o.o.
Duljina: 100m 
Datum izrade: 2007g
Web stranice: Absolutna avantura

Opširnije

ZIPLINE MONTENEGRO - Crna Gora

OPIS: zipline je zamišljen da premosti kanjon rijeke Tare, s jedne na drugu obalu. Polazišna točka je na visini na preko 800 m nad morem na lijevoj obali, a završava na desnoj obali 50 m niže u rafting kampu. Osnovna ideja vožnje ovim ziplineom je panoramski pogled na most sa velikim lukovima koji premošćuje 160 m dubok kanjon rijeke Tare. U vožnji se postiže brzina od 50 km/h. Posebna atrakcija je što se dvoje mogu istovremeno voziti svaki na svojoj liniji ziplinea. Ovo je nedvojbeno jedan od atraktivnijih ziplineova u Evropi.
Detalji projekta
Lokacija: Đurđevića Tara, Crna Gora
Investitor i naručitelj rafting kamp Kljajićeva Luka
Duljina: 700m DVOSTRUKA LINIJA
Datum izrade: 2013g
Web stranice: Kljaljevićeva luka

Opširnije

ZIPLINE ŠERVUDSKA ŠUMA - Hrvatska

OPIS: zipline polazi s brežuljka nad jezerom, prvi dio trase prolazi kroz bukovu šumu što pojačava osjećaj brzine zbog blizine stabala. Trasa potom izlazi na otvoreno gdje se korisniku šire vidici. Trasa dalje prolazi iznad ceste, potom iznad jezera, prelazi preko zelenog otoka sa stablom, ponovno izbija nad jezero i u završnici ulazi u gustiš gdje i završava. Korisnici doživljavaju veliku dinamiku promjene okoliša i vizura tokom vožnje.
Detalji projekta
Lokacija: Šervudska šuma, Zagreb - Hrvatska
Investitor i naručitelj: Pogodak d.o.o.
Duljina: 150m
Datum izrade: 2014g
Web stranice: Paintball Šervudska šuma

Opširnije

ZIPLINE EKOSELO - Hrvatska

OPIS: zipline je izveden kao izlaz iz adrenalinskog parka s visine 8 m te se zaustavlja na drugoj obali potoka. S krajnjeg stupa parka zipline prolazi iznad travnatog igrališta, prelazi ogradu korala za konje potom prelazi planinski potok, zaustavlja se u krajnjoj točki, od kud se korisnik ponovno vraća preko potoka do završne točke izlaza sa ziplinea.
Detalji projekta
Lokacija: ekoselo Žumberak, Koretići, Kravljak
Investitor i naručitelj. Ekoing d.o.o.
Duljina: 130m
Datum izrade: 2006g
Web stranice: Absolutna avantura

Opširnije

ZIPLINE KORANA - Hrvatska

OPIS: zipline je zamišljen da premosti kanjon rijeke Korane na samom izlazu iz Plitvičkih jezera. Tu se kanjon širi I produbljuje do 30 m, a rijeka Korana je još plitak potok. Najveća atraktivnost ovog ziplinea, osim njegove dužine je postignuta brzina od preko 60 km/h. Visina nad Koranom daje osjećaj leta. Korisnici putuju do drugog kraja kanjona te se potom vraćaju na sredinu kanjona do najniže točke ziplinea gdje je izlaz. Posebnost ovog ziplinea je što se prvi put koristi paragliding sjedalica za putnike koja jamči veliku udobnost. Osim toga ovakav sistem omogućava PG pilotima da simuliraju otvaranje rezervnog padobrana i korištenje vlastite opreme.
Detalji projekta
Lokacija: Grabovac, Plitvička jezera
Investitor i naručitelj: EXIMIUS TURIST d.o.o.
Duljina: 300m
Datum izrade: 2011g
Web stranice: Kamp turist

Opširnije